Online Voorstelling | ‘De Afstand – brieven in lockdowntijd’


  • Datum:

Soms… wanneer ik voor me uit staar en zachtjes wegglijd in een vreemde dagdroom, vraag ik me af of het allemaal wel echt is. Nu we in surrealistische tijden leven, begrijp ik nog minder van deze wereld.

De voorstelling ‘De Afstand – brieven in lockdowntijd’ is gebaseerd op een boek vol brieven. Tussen eind maart en midden april 2020 hebben verschillende Vlaamse auteurs elkaar in duo’s brieven geschreven. Het resultaat is een boeiend tijdsdocument over een unieke periode in de moderne geschiedenis. Tevens is het een boek dat tal van thema’s raakt: de onderhuidse angst en het isolement, maar ook de hoop op een andere en betere samenleving na Covid-19. Universele thema’s die in deze periode op weg naar Pasen een diepere lading krijgen. De gedachte van deze voorstelling is dat de afstand ons dichterbij brengt. In deze theatrale bewerking worden de brieven omlijst met passende muziek van onder andere Rachmaninov, uitgevoerd op twee marimba’s. Deze voorstelling is speciaal voor de Nieuwe Badkapel gemaakt.

Beaudil Elzenga en David Geysen

Beaudil Elzenga en David Geysen acteren in deze voorstelling. Beide zijn bekend van toneelgroep De Appel. Elzenga is daarnaast bekend van verschillende tv-series zoals GTST en Flikken Maastricht.
Muzikale medewerking wordt verleend door MBA-duo, bestaande uit de slagwerkers Adriaan Feyaerts en Jeroen Geevers. Zij leerden elkaar kennen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De marimba heeft een centrale plaats in het repertoire van dit duo.
De voorstelling staat onder regie van Sarif Tribou. Hij is een veelzijdig theatermaker, scenarist en componist van meerdere grootschalige producties.

Adriaan Feyaerts en Jeroen Geevers

De voorstelling is live en later te volgen via stream op kerkdienstgemist.nl (klik op de hyperlink om naar de pagina te gaan). Vanwege de maatregelen zijn er helaas geen bezoekers in de kerk te ontvangen.

Een donatie als blijk van waardering komt volledig ten goede aan een cultureel artiestenfonds. Daaruit zullen de komende tijd soortgelijke initiatieven worden uitgevoerd om artiesten te laten optreden. Doneren kan hier.

Na de drie succesvolle voorstellingen afgelopen kerst, nu ook in de paasperiode een geheel nieuwe voorstelling met muziek en toneel!

Online Voorstelling | ‘De Afstand – brieven in lockdowntijd’