Cultureel & creatief - Nieuwe Badkapel

Badkapelconcerten

De Badkapelconcerten zijn op de laatste zaterdagmiddag van de maand en beginnen om 16:00 uur. Kijk in de agenda of op facebook voor de datum en thema van het volgende concert.

  • Er zijn nog geen concerten gepland

Badkapel Cultureel

‘Badkapel Cultureel, Zin aan Zee’ is een serie waarin verschillende culturele activiteiten worden georganiseerd, zoals lezingen, theater bezoeken en film vertoningen. Zingeving is een belangrijk thema in deze activiteiten.

  • Er zijn nog geen activiteiten gepland

Creatieve cursussen

De Nieuwe Badkapel biedt gedurende het jaar onder leiding van professionals creatieve cursussen aan. De Kapelzaal van de Nieuwe Badkapel wordt tijdens de cursussen omgetoverd tot een werkplaats van creativiteit. De cursussen zijn op een doordeweekse ochtend of middag en voor iedereen toegankelijk. Een creatieve cursus bestaat uit 5 tot 8 lessen. De kosten van een cursus zijn inclusief koffie en thee.

Het aanbod creatieve cursussen bestaat uit o.a. boetseren, teken- en schilderles, stemontwikkeling en levensboek maken. Het cursusaanbod wisselt per seizoen. Informatie over de cursussen die op dit moment worden aangeboden, is in de agenda te vinden. Neem voor meer informatie contact op met de contactpersoon.

  • Er zijn nog geen cursussen gepland

Oude liedboeken vouwen

In de Nieuwe Badkapel wordt sinds enige tijd een nieuw liedboek gebruikt. Voor de oude liedboeken is een prachtige nieuwe bestemming gevonden. Met de bladzijden uit deze boeken gaat men creatief aan de slag. De liedboeken worden op een simpele manier verwerkt tot egels, engelen, duiven, kransen of kerstballen. In een handomdraai leert u een engel of egel te vouwen of kunt u anderszins creatief aan de slag. Instructies en materiaal zijn voorhanden. Het is eenvoudig en leuk werk dat ook thuis gedaan kan worden. De gemaakte egels, engelen en kransen worden verkocht. De verkoop komt ten goede aan de restauratie van het orgel.

  • Er zijn nog geen data gepland