BADKAPEL BOEKEN met Thomas Quartier over ‘Monniksvragen’
Op zaterdag 8 juni 2024, van 15.30-17.00 uur, organiseert de Nieuwe Badkapel een bijeenkomst met Thomas Quartier (monnik, hoogleraar katholieke liturgie) over zijn boek ‘Monniksvragen. Het klooster als klankkast voor een radicaal geluid’. Na een inleiding van Quartier zal een recensie worden gegeven, op basis van input van aanwezigen. Vervolgens is er na de pauze (met koffie/thee) ruimte voor vragen en discussie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.
Gemeentelid Karina Baarda modereert de bijeenkomst.
Alle geïnteresseerden (zowel leden als niet-leden van de gemeente) zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en het boek te lezen. Wilt u zich alstublieft van tevoren aanmelden voor deze bijeenkomst via info@nieuwebadkapel.nl ? U wordt ook uitgenodigd hier vooraf uw vragen en inzichten over het boek naartoe mailen.
Voor de bijeenkomst worden kosten gemaakt. Daarom vragen we u om een vrijwillige bijdrage (pinnen of contant, richtbedrag tenminste 10 euro).
De bijeenkomst is onderdeel van de reeks ‘Badkapel Boeken’. Dit zijn bijeenkomsten die de Nieuwe Badkapel, een protestantse gemeente op Scheveningen, organiseert waarin telkens een boek centraal zal staan dat raakt aan het thema ‘religie of zingeving in de 21e eeuw’.
Locatie: Nieuwe Parklaan 90, Den Haag (Scheveningen)
Hieronder vindt u een beschrijving van het boek ‘Monniksvragen’ van Thomas Quartier:
Monniksvragen van Thomas Quartier is een boeiende reflectie op het leven als monnik en wat wij daarvan kunnen leren. In onze bewogen tijd stellen mensen meer vragen dan ooit bij ervaringen van onrecht en lijden. Thomas Quartier, benedictijnermonnik en Theoloog des Vaderlands, toont een weg om vragen te stellen – ultieme en radicale vragen – monniksvragen. De monastieke levensvorm staat symbool voor de stap terug uit de samenleving om van daaruit een betere wereld ter sprake te brengen. Want een monnik leeft primair vanuit dé ultieme en meest radicale vraag die je maar kunt bedenken: de vraag naar God. Hij heeft geen enkele pretentie om antwoorden te kunnen geven, volgt geen doel en geen strategie, maar deelt wat in zijn zoektocht naar boven komt drijven, in dialoog met iedereen die het maar wil horen.