4-daagse Zomerschool


Dit evenement eindigde op 01 juli 2022

  • Locatie:
    Nieuwe Badkapel

Een verrijkende leerzame oriëntatie op religie en theologie
‘een kennismaking met de veelkleurigheid van christelijke theologie en andere religies’

De zomerschool bestaat uit een serie lessen-met-gesprek over thema’s uit de theologie. Zij worden vanuit de Bijbel, de samenleving en eigen deskundigheid verzorgd door acht theologen. Allen hebben een specialisme, ruime ervaring en een frisse kijk op de praktijk van kerk & samenleving. Aanmelding is voor deze cursus verplicht.

Dit jaar is het overkoepelend thema: “zin in veelkleurigheid”. Dat zegt: je moet er zin in hebben om je te verdiepen in theologie. Dat geeft weer zin aan je eigen trektocht. De docenten, verschillend in stijl en vakkennis, hebben de opdracht om iets van de diversiteit over te brengen die theologie rijk is. Vele wegen leiden immers naar Rome. Dat blijkt al in de Bijbel zelf en je ziet het terug in de lees- en benaderingswijzen van teksten, verhalen en beeldtaal. Mensbeelden, de actualiteit, kunst, muziek, verhalen en de ‘regenbooggemeenschap’ komen in het programma voor; wellicht leren we om hier weer eens anders naar te kijken. Kortom: een week met kleur!

Dit jaar is er een overkoepeld thema: “zin in veelkleurigheid”. Dat zegt: je moet er zin in hebben om je te verdiepen in theologie. Dat geeft weer zin aan je eigen trektocht. De docenten, verschillend in stijl en vakkennis, hebben de opdracht om iets van de diversiteit over te brengen die theologie rijk is. Vele wegen leiden immers naar Rome. Dat blijkt al in de Bijbel zelf en je ziet het terug in de lees- en benaderingswijzen van teksten, verhalen en beeldtaal. Mensbeelden, de actualiteit, kunst, muziek, verhalen en de ‘regenbooggemeenschap’ komen in het programma voor; wellicht leren we om hier weer eens anders naar te kijken. Kortom: een week met kleur!

– iedere dag is verdeeld in 2 dagdelen en duurt van 9:00 tot 16:00 uur;
– vooraf en tussendoor is er koffie/thee, lunch dient u zelf mee te nemen;
– de docenten hebben een (academische) theologische opleiding en praktijkervaring;
– deelname is open voor geïnteresseerden, voorkennis is niet vereist;
– de bijdrage voor deze cursus is € 90,-.
data: maandag 27 juni, dinsdag 28 juni, donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 2022
woensdag 29 juni is een vrije dag

Er is plek voor maximaal 40 deelnemers. Op donderdag is er een lunchconcert in de kerk (door docent/organist Bert Mooiman). Informatie en aanmelden via info@nieuwebadkapel.nl

De zomerschool wordt georganiseerd door Theologie voor Geïnteresseerden Den Haag, vooraf aanmelden is verplicht.

4-daagse Zomerschool