Concert door Västerleds Kammarkör uit Stockholm en het Voorburgse kamerkoor Voix Jolies


  • Datum:
  • Locatie:
    Nieuwe Badkapel

Concert van het Västerleds Kammarkör uit Stockholm en het Voorburgse kamerkoor Voix Jolies

Het Västerleds Kammarkör, onder leiding van Fredrik Zander, is een gemengd koor van ca 40 zangers. Ze geven veelvuldig concerten en zingen zowel de grote werken van o.a. Bach, Mozart, Duruflé, als composities van hedendaagse Scandinavische componisten. Op 16 september brengt dit Zweedse koor hedendaagse composities van Zweedse en andere Scandinavische componisten ten gehore.

Voix Jolies is een gemengd koor van ca 20 zangers onder leiding van Johannes Gierl. Recent hebben zij o.a. het requiem van Mozart en het requiem van Cimerosa uitgevoerd. Op 16 september vertolkt dit kammerkoor uitsluitend muziek van oude en hedendaagse Nederlandse componisten.

Beide koren vormen daarnaast samen een groot koor en zingen dan twee dubbelkorige composities, één van de 19e eeuwse Zweedse Ludvig Norman en één van de 16e eeuwse Nederlandse Sweelinck. Een uitdaging voor beide koren, vooral de prachtige 8-stemmige en ritmisch lastige psalm 150 van Sweelinck.

De tulp op de poster is het doeltreffende symbool voor deze muzikale ontmoeting. Tulpen hebben voor zowel Zweden als Nederland een bijzondere betekenis: het is de lievelingsbloem van Zweden en staat symbool voor nieuw en fris, waar de Zweden na een lange donkere winter behoefte aan hebben. Zoals bekend wordt de tulp ook als typisch Nederlands gezien.

Met koormuziek uit verschillende landen en uit verschillende tijdsperioden, in kleine en grotere bezetting, kunt u 16 september rekenen op een mooi, interessant en afwisselend concert!

Zaterdag 16 september, 20:00, Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90, Den Haag
Kaarten à €17,00 incl. pauzedrankje en Zweedse lekkernij. Kaarten via de website van Voix Jolies of aan de kerk.

Concert door Västerleds Kammarkör uit Stockholm en het Voorburgse kamerkoor Voix Jolies