Meditatieve dagsluiting – Op afstand nabij ONLINE


Dit evenement eindigde op 24 maart 2021


Gedurende de veertigdagentijd zal een aantal meditatieve dagsluitingen worden uitgezonden vanuit de Nieuwe Badkapel. Vier momenten van rust en bezinning om – in woord en muziek – even stil te staan halverwege de week.

De dagsluitingen worden verzorgd door ds. Charlotte van der Leest, pastoraal werker Mark van der Laan en Bert Mooiman op piano, harmonium of kistorgel.

3 maart: Mark van der Laan
10 maart: ds. Charlotte van der Leest
17 maart: ds. Charlotte van der Leest
24 maart: Mark van der Laan

Thema Veertigdagentijd: ‘Op Afstand nabij’
De veertigdagentijd is van oudsher een periode van inkeer, vasten, stilte en verdieping en is daarmee bij uitstek een periode van bezinning op de menselijke kwetsbaarheid. Na dit ontwrichtende jaar lijkt het ons waardevol om in deze weken op weg naar Pasen, te reflecteren op afgelopen jaar en op de huidige tijd. We zullen dat doen aan de hand van het thema ‘Op afstand nabij’. Op verschillende manieren zal op dit thema worden ingegaan en zullen we met elkaar in gesprek gaan over afstand en nabijheid en op hoe wij deze tijd ervaren. Een bezinning op weg naar Pasen tegen de achtergrond van het grote verhaal van God met mensen waarin God zich steeds weer de Nabije betoont.

Livestream
De avondgebeden zijn via de live-stream te volgen. U kunt daarvoor naar kerkdienstgemist of klikken op de ‘link’ op de website van de Nieuwe Badkapel: www.nieuwebadkapel.nl. De dagsluitingen zijn ook op een later moment te bekijken.

Meditatieve dagsluiting – Op afstand nabij ONLINE