Badkapel Boeken

In de Nieuwe Badkapel starten we dit voorjaar met ‘Badkapel Boeken’. Dit zijn bijeenkomsten waarin telkens een boek centraal zal staan dat raakt aan het thema ‘religie of zingeving in de 21e eeuw’. De schrijver van het boek zal een inleiding houden en een recensent geeft een beschouwing, gevolgd door vragen uit het publiek. Zowel fictie als non-fictie kunnen op deze bijeenkomsten aan de orde komen.

De eerste bijeenkomst was op zaterdag 14 mei waarin het boek Hanesteen van Michael Elias centraal stond. Het was een mooie middag. Op zaterdag 18 juni staat de volgende Badkapel Boeken gepland van 15:30 tot 17:00 uur. Ditmaal met Yvonne Zonderop die in 2018 het boek ‘Ongelofelijk: Over de verrassende comeback van religie centraal’ schreef. Na de inleiding door de schrijfste volgt een recensie door Pieter Jan Dijkman, directeur Wetenschappelijk Instituut CDA. Na de pauze (met koffie/thee) is er ruimte voor vragen en discussie, gevolgd door een borrel. Gemeentelid Jan Schinkelshoek (oud-lid van de Tweede Kamer) modereert de bijeenkomst.

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen, het boek te lezen of het eventueel ter plekke nog aan te schaffen. U kunt uw boek ook laten signeren door de auteur. Het wordt gewaardeerd als u zich van tevoren wilt aanmelden voor deze bijeenkomst via info@nieuwebadkapel.nl, al kunt u op het laatste moment ook besluiten zonder aanmelding te komen. Voor de bijeenkomst worden kosten gemaakt. Daarom vragen we u om een vrijwillige bijdrage (pinnen of contant, richtbedrag 5 à 10 euro).

Foto: Reformatorisch Dagblad

Badkapel Boeken