€100.000 voor Den Haag geeft warmte

Sinds 22 december 2021 riepen enkele Haagse organisaties met de actie ‘Den Haag geeft warmte’ mensen op (een deel van) hun energiecompensatie te doneren aan klanten van de Voedselbank. Want hoewel iedereen gemiddeld zo’n € 400,- compensatie krijgt, is dit voor sommigen niet nodig en voor anderen juist bij lange na niet voldoende.
Met een fantastisch resultaat: de opbrengst is € 100.000,-.

Particulieren, maar ook organisaties en fondsen, doneerden gul. De eerste € 50.000,- werd bovendien verdubbeld door Fonds 1818. De opbrengst komt geheel ten goede aan klanten van Voedselbank Haaglanden in Den Haag en Scheveningen. Derk Stegeman, directeur van Stek en secretaris van de Protestantse Diaconie van Den Haag, overhandigde de cheque met het totaalbedrag aan Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden (zie foto). In de vorm van boodschappenbonnen zal het opgehaalde geld uitgereikt worden aan ruim 1000 huishoudens uit Den Haag en Scheveningen die een voedselbankpakket krijgen. Henk Baars: “Energie wordt onrechtvaardig duur. Dit is een mooie steun in de rug. Om warm van te worden.”

Solidariteit blijft nodig
De campagne rond de actie is hiermee ten einde gekomen, maar het blijft mogelijk om te doneren. De hoge inflatie en energieprijzen zullen nog een tijd blijven, dus solidariteit met mensen met een kleine beurs blijft belangrijk. Meer informatie over de actie en hoe u kunt bijdragen vindt u op www.stekdenhaag.nl/warmte.

€100.000 voor Den Haag geeft warmte