Thema-avond over dementie en geloof

God Vergeten – Gedachten over geloof en dementie

‘Ik ben nog getrouwd, maar eigenlijk al weduwe,’ aldus een partner van iemand met dementie. Wie ben je eigenlijk nog, als je omgeving jou al heeft verloren, of zelfs dood heeft verklaard terwijl je nog leeft?

Dementie gaat over de kernvragen van ons leven. Het tast de grondvesten van je bestaan aan en heeft grote impact op het leven van naasten. Dementiedominee Tim van Iersel zal deze thema’s inleiden en hierover met u in gesprek gaan. Daarbij zal hij praktische handreikingen doen hoe je mensen met dementie en hun naasten kunt blijven betrekken bij de geloofsgemeenschap.

Deze thema-avond is een initiatief van de Oude Kerk, Prinses Julianakerk, Bethelkerk en Nieuwe Badkapel- Zorgvlietkerk. De bijeenkomst is bedoeld voor ieder die te maken heeft met dementie. Denk aan mantelzorgers, bezoekmedewerkers, familieleden en gemeenteleden. De avond wordt gehouden in de Bethelkerk. Van harte welkom!

Dementiedominee Tim van Iersel is werkzaam als geestelijk verzorger en ethicus. Hij is auteur van ‘Godvergeten: Gedachten over geloof en dementie’.

Georganiseerd door: Protestantse Gemeente Scheveningen
Datum en tijd: Maandag 25 oktober 2021, 20.00 uur
Locatie: Bethelkerk, Jurriaan Kokstraat 175
Meer informatie: info@pgscheveningen.nl

Thema-avond over dementie en geloof