Voorstelling: ‘De Afstand – brieven in lockdowntijd’

Soms… wanneer ik voor me uit staar en zachtjes wegglijd in een vreemde dagdroom, vraag ik me af of het allemaal wel echt is. Nu we in surrealistische tijden leven, begrijp ik nog minder van deze wereld.

‘De afstand brengt ons dichterbij’, dat is de gedachte achter De Afstand, een boek vol brieven die telkens twee Vlaamse auteurs tussen eind maart en midden april 2020 aan elkaar schreven.

In deze voorstelling spelen acteurs David Geysen en Beaudil Elzenga scènes, gebaseerd op brieven uit het boek. Hoe hou je hoop en uitzicht in tijden van lockdown? Blijven wij verbonden met elkaar als iedereen thuis zit? Wat is die verbondenheid? Hoe ziet de nieuwe wereld na Corona eruit? Universele vragen die juist in deze uitzonderlijke stille week een diepere lading krijgen. De brieven worden door het MBA-duo omlijst met delen uit de Preludes van Sergei Rachmaninov, die zij speciaal voor deze voorstelling hebben bewerkt voor twee marimba’s. De regie is in handen van Sarif Tribou.

De voorstelling is op zondag 28 maart om 15:30 uur live te volgen via de stream op kerkdienstgemist.nl (klik op de hyperlink om naar de pagina te gaan). Via deze link is de voorstelling ook later terug te kijken. Vanwege de maatregelen zijn er helaas geen bezoekers in de kerk te ontvangen.

Een donatie als blijk van waardering komt volledig ten goede aan een cultureel artiestenfonds. Daaruit zullen de komende tijd soortgelijke initiatieven worden uitgevoerd om artiesten te laten optreden. Doneren kan hier.

Na de drie succesvolle voorstellingen afgelopen kerst, nu ook in de paasperiode een geheel nieuwe voorstelling met muziek en toneel!

Uitgebreide informatie op Online Voorstelling | ‘De Afstand – brieven in lockdowntijd’

Voorstelling: ‘De Afstand – brieven in lockdowntijd’