Badkapel Boeken – Stefan Paas

BADKAPEL BOEKEN met Stefan Paas over ‘Vrede op aarde’

Op zaterdag 10 februari 2024, van 15.30-17.00 uur, organiseert de Nieuwe Badkapel een bijeenkomst met Stefan Paas (hoogleraar theologie, schrijver en spreker) over zijn boek ‘Vrede op aarde. Over heil en redding in deze tijd’, dat in september 2023 verscheen. Na een inleiding van Paas zal een recensie worden uitgesproken door Bettelies Westerbeek (missionair pionier en buurtpastor in Moerwijk). Vervolgens is er na de pauze (met koffie/thee) ruimte voor vragen en discussie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.
Gemeentelid Jan Schinkelshoek modereert de bijeenkomst.

Alle geïnteresseerden (zowel leden als niet-leden van de gemeente) zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en het boek te lezen. Wilt u zich alstublieft van tevoren aanmelden voor deze bijeenkomst via info@nieuwebadkapel.nl ?

Voor de bijeenkomst worden kosten gemaakt. Daarom vragen we u om een vrijwillige bijdrage (pinnen of contant, richtbedrag tenminste 10 euro).

De bijeenkomst is onderdeel van de reeks ‘Badkapel Boeken’. Dit zijn bijeenkomsten die de Nieuwe Badkapel, een protestantse gemeente op Scheveningen, organiseert waarin telkens een boek centraal zal staan dat raakt aan het thema ‘religie of zingeving in de 21e eeuw’.

Locatie: Nieuwe Parklaan 90, Den Haag (Scheveningen)

Hieronder vindt u een beschrijving van het boek ‘Vrede op aarde’ van Stefan Paas:

In Vrede op aarde onderzoekt theoloog en hoogleraar Stefan Paas hoe de christelijke boodschap van heil en redding voor de samenleving van nu relevant is. Het christelijk geloof vertelt een verhaal over God die goede plannen heeft met ons en met de schepping. Het is een verhaal vol hoop, troost, vergeving en blijdschap. Hoe kan dit verhaal zo verteld worden in een postchristelijke samenleving dat het mensen raakt? Hoe kunnen christenen zelf weer enthousiast worden voor dit verhaal? Dit meeslepend geschreven boek geeft antwoord op deze vragen aan de hand van concrete ervaringen en voorbeelden.

Op 6 februari 2024 is Stefan Paas over zijn boek ook bij De Zinnen, Juliana van Stolberglaan, Den Haag, voor meer informatie klik hier

Badkapel Boeken – Stefan Paas