Symposium ‘De Leegte Omarmen’

Op zondagmiddag 3 maart a.s. vindt in de Nieuwe Badkapel het symposium ‘De Leegte Omarmen’ plaats. Dit symposium – dat een samenwerking is van Badkapel Cultuur met Uitgeverij Zilt – gaat over ongewenst kinderloos zijn.

Tijdens dit symposium wordt het boek ‘De Leegte Omarmen’ van journalist en schrijver Joanne Nihom gepresenteerd. Joanne Nihom is zelf ongewenst kinderloos. In haar boek spreekt ze over dit gevoelige onderwerp met een kleurig palet aan mensen zoals Arnon Grunberg, Marjoleine de Vos, Désanne van Brederode en Esther van Fenema. Het voorwoord is geschreven door rabbijn Awraham Soetendorp. De gesprekken worden afgewisseld met dagboekfragmenten van Joanne.

Wijkpredikant Charlotte van der Leest heeft een bijdrage geleverd aan het boek. Zij gaat in deze bijdrage in op haar ervaringen met dit thema in het pastoraat en de behoefte aan rituelen die zij voelt bij haar gesprekspartners in hun immense rouw en verdriet om een kind dat nooit kwam, een niet voltooide zwangerschap of een stilgeboren kind.

Tijdens het symposium wordt er vanuit verschillende perspectieven op ongewenst kinderloos zijn ingegaan. Sprekers zijn onder meer Désanne van Brederode, Joost Kadijk, Beryl van Praag en Charlotte van der Leest. Inez de Beaufort is moderator.

Plaats: Nieuwe Badkapel
Datum: Zondag 3 maart van 14.30-17.00 uur (inloop vanaf 14.00 en een borrel na afloop)
Toegang: gratis (aan het eind mogelijkheid om vrijwillige bijdrage te geven)

Aanmelden: ticketkantoor – de leegte omarmen
Meer informatie: Huub Plugge en ds. Charlotte van der Leest

Symposium ‘De Leegte Omarmen’