Boek met prachtige foto’s van de Nieuwe Badkapel

Op 23 april waren Botine Koopmans en Dick Valentijn te gast in de Nieuwe Badkapel, de auteur en de fotograaf van het boek Een lust voor het oog. Zij kwamen hun prachtige boek over 25 Haagse kerken overhandigen, uitgegeven door de Hilversumse uitgeverij Verloren. In deze selectie, gebaseerd op de gaafheid van exterieur en met name interieur, heeft de Nieuwe Badkapel, naast onder andere de Oude Kerk, een mooie plek gekregen. Een boek vol bekende en verborgen kerkelijke pracht met soms zelfs paginagrote sfeervolle foto’s en een levendig beschreven geschiedenis van gebouwen, inrichting en gebruikers.

De overhandiging van het boek was gezien de coronamaatregelen in zeer klein comité. Naast de auteur en de fotograaf waren namens de wijkgemeente Marcus van Spronsen, vanuit de kerkrentmeesters en Martin Buis, vanuit de kerkenraad aanwezig. Dankbaar namen zij een exemplaar in ontvangst. Natuurlijk werd na een eerste blik op in het boek met gezonde nieuwsgierigheid het deel over de Nieuwe Badkapel opgezocht. Negen pagina’s met sfeervolle foto’s van de Nieuwe Badkapel en een beschrijving van ruim 100 jaar geschiedenis. Rondom de digitale uitzending van de kerkdienst van aanstaande zondag zullen een aantal foto’s worden vertoont. De beschrijving sluit af met de vermelding dat de Nieuwe Badkapel een bijzondere kerk is. Bijzonder om de mooie en zeldzame kerkelijke architectuur en bijzonder om de vernieuwende ontwikkeling die de gemeente telkens heeft doorgemaakt. Een mooi compliment met enerzijds een gedegen fundament en anderzijds een mooie uitdaging voor de huidige gebruikers.

Een lust voor het oog (€39,95, 372 pag.) is te koop bij boekhandel Paagman in Den Haag en via diverse aanbieders op internet.

Boek met prachtige foto’s van de Nieuwe Badkapel