Symposium ‘Geloof & Politiek’

Kerk en staat zijn in Nederland gescheiden, maar rond de verkiezingen wordt de rol van geloof en religie in de politiek breed uitgemeten. In hoeverre moet de kerk politiek bedrijven? Welke rol kan het christelijk geloof spelen in de politieke arena? Met de verkiezingen zo’n drie maanden achter ons, is het thema ‘Geloof & Politiek’ nog steeds onderwerp van gesprek. Politicus Gert-Jan Segers, dominee Karin van den Broeke  en theoloog Erica Meijers gaan hierover met elkaar en de bezoekers in debat.Gert-Jan Segers is fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Karin van den Broeke is de preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. De theologe en historica Erica Meijers is hoofdredacteur van tijdschrift De Helling, een uitgave van het wetenschappelijk bureau van Groen Links. Het debat is aan de hand van stellingen onder leiding van Jan Schinkelshoek. Dagvoorzitter van dit symposium is dominee Charlotte van der Leest.

Het symposium vindt op zaterdag 10 juni plaats in de Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90, Den Haag. Ontvangst met koffie en thee vanaf 14:30 uur. Het programma begint om 15:00 uur en rond 16:45 uur wordt het symposium afgesloten. Na afloop is er een borrel om met elkaar na te praten.

De toegang tot het symposium is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt gewaardeerd. Via onderstaand aanmeldformulier kunt u zich voor dit symposium aanmelden.

Aanmeldformulier Symposium ‘Geloof & Politiek’

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Symposium ‘Geloof & Politiek’