Theemiddag


Leest u nog een krant? En welke lazen ze vroeger bij u thuis? Net als kerken, bonden en partijen fungeerden dagbladen jarenlang als richtingwijzers voor en in het leven van mensen. Journalist Klaas Salverda, eerder woonachtig op Scheveningen en destijds ouderling in de Nieuwe Badkapel, komt hierover vertellen op de theemiddag van woensdag 8 februari a.s.

Want de oplages van papieren kranten lopen heel hard terug. In de afgelopen 15 jaar liefst 40 procent. De Telegraaf, bijvoorbeeld, ging van 800.000 naar nog geen 400.000 abonnees. Een bijzondere ontwikkeling. Om te weten waar we nu staan schreef Salverda een testament: Het testament van de pers.

Salverda was zelf jarenlang dagbladjournalist en maakte het allemaal van dichtbij mee. Het wordt een middag vol herkenning. Leerzaam ook omdat we iets kunnen opsteken van onze eigen geschiedenis. Salverda vertelt deze middag ook wat we nog kunnen doen als er zoveel om ons heen wegvalt en we denken het allemaal wel alleen te kunnen. Daarvoor legt hij in het bijzonder verbindingen met het vergeten geloof en met woorden die meer dan ooit actuele betekenis hebben. Ook als er straks geen papieren kranten meer zijn.

Aanvang 14.00 uur. De deur van de Kapelzaal staat vanaf 13.45 uur voor u open. U bent van harte uitgenodigd!

Welkom wordt u geheten door: Wil van der Star en Irene Stafleu

Theemiddag