Badkapelconcert


  • Datum:
  • Locatie:
    Nieuwe Badkapel

De gastmusicus deze middag is de bekende Nederlandse fluitist Thies Roorda. Roorda was tot 2013 fluitist van het Radio Filharmonisch Orkest, en is hoofdvakdocent fluit aan het Koninklijk Conservatorium. Diverse bekende componisten, onder wie Isang Yun en Jean Françaix, hebben werk voor hem geschreven. Zijn faam als pedagoog reikt tot ver buiten de landsgrenzen: hij geeft regelmatig masterclasses over de hele wereld.
Samen met organist Bert Mooiman speelt hij deze zaterdagmiddag werken van bekende componisten als Joseph Haydn en Frank Martin, maar ook onbekender werk van vaderlandse bodem, zoals de Nocturne ‘La Serenata’ van de 19e-eeuwse Haagse componist Johannes Meinardus Coenen.

Na afloop wordt er zoals altijd een drankje geserveerd in de Kapelzaal; deze keer worden tevens prachtige handgemaakte Kerstkaarten en de bekende Liedboek-engeltjes te koop aangeboden, waarvan de opbrengst bestemd is voor de orgelrestauratie. Overigens is daarvoor het benodigde bedrag nagenoeg bij elkaar; om ook het laatste stukje van de financiering rond te krijgen kunt u nog steeds orgelpijpen adopteren! Dit kan op de pagina over het orgel.

Toegang € 10,00
Scholieren / studenten met studentenkaart gratis toegang
Incl. drankje na afloop

Badkapelconcert