Mozarts grote mis & Händel door Musica Antica


  • Datum:
  • Locatie:
    Nieuwe Badkapel

Vanavond brengt Musica Antica haar grootste bezetting ooit bij elkaar: 90 zangers en musici komen naar de Badkapel voor Mozarts Grote mis in c-klein.

De begaafdste talenten van het Amsterdams Conservatorium spelen in het Sweelinck Barokorkest. Ze bundelen hun krachten met de zangers van Musa. Dat koor heeft zich ontpopt tot een van onze beste vocale ensembles, wat mede te danken is aan hun muzikaal leider Peter Dijkstra (ook de chef van het Nederlands Kamerkoor). Dit concert staat onder leiding van Jos van Veldhoven. Als voormalig artistiek leider bracht hij de Nederlandse Bachvereniging tot grote hoogten.

In de imposante Badkapel in Scheveningen, op een steenworp van zee, vertolken ze Mozarts Grote Mis in c-klein. Een kathedraal. Om de Allerhoogste te eren wilde Mozart het beste van zichzelf geven, zowel in compositietechnisch vernuft als in menselijke expressie. Hij gaf zijn dubbelkorige muziek verbluffende zeggingskracht. Desondanks liet hij zijn meesterwerk onvoltooid. Clemens Kemme bouwde de kathedraal af. Hij verrichtte zijn werk zo overtuigend in Mozarts geest, dat kenners paf staan. Zijn versie klinkt nu voor het eerst in Nederland naast Mozarts Agnus Dei uit de Litaniae Lauretanae en zijn bewerking voor strijkers van Bachs Prelude en fuga in d-klein uit Das Wohltemperierte Clavier II.

Uitvoerenden
Sweelinck Barokorkest & Musa
Dirigent – Jos van Veldhoven
Sopranen – Anastasia Terranova & Sofia Pedro
Tenor – Gabe Clarke
Bas – Andrew Hopper

Kaartverkoop
De toegangsprijs (incl. pauzedrankje) bedraagt € 27,50
U kunt kaarten kopen via www.musantica.nl

Mozarts grote mis & Händel door Musica Antica