Opening expositie ‘Opname van opzij’


  • Datum:
  • Locatie:
    Nieuwe Badkapel

Marcel Verbrugge

Op zaterdag 9 maart is de opening van de expositie ‘Opname van opzij’. Het gaat over het mens-zijn in alle kwetsbaarheid en de zoektocht naar heelheid in gebrokenheid; een thema dat elk mens raakt, aldus predikant Charlotte van der Leest.

Marnix Niemeijer schreef gedichten over de psychoses van zijn dochter. De gedichten hebben kunstenaar Marcel Verbrugge geïnspireerd tot het maken van prachtige tekeningen en schilderijen, die samen met een aantal gedichten in de Nieuwe Badkapel tentoongesteld zullen worden. Daarnaast heeft Jan Willem van Ree – musicus en artistiek directeur van de Edesche concertzaal – op basis van een van de gedichten het muziekstuk ‘De Profundis’, vanuit de diepten, gecomponeerd.

Marnix Niemeijer zal bij de opening aanwezig zijn en vertellen over de achtergrond van de gedichten en de hele expositie. Ook zal het bij de expositie gecomponeerde stuk ‘De Profundis’ worden uitgevoerd. Na de opening kan de expositie in alle rust worden bekeken en is er gelegenheid met de kunstenaars in gesprek te gaan.

Mocht u graag met een groep de expositie bezoeken en naar aanleiding daarvan met elkaar in gesprek willen gaan, dan kunt u contact opnemen met dominee  Charlotte van der Leest.

Meer informatie over de expositie vindt u in het nieuwsbericht.

Opening expositie ‘Opname van opzij’