Badkapel Boeken – Alain Verheij

Badkapel Boeken zijn bijeenkomsten waarin telkens een ander boek centraal zal staan dat raakt aan het thema ‘religie of zingeving in de 21e eeuw’. De schrijver van het boek zal een inleiding houden en een recensent geeft een beschouwing, gevolgd door vragen uit het publiek. Zowel fictie als non-fictie kunnen op deze bijeenkomsten aan de orde komen.

In de bijeenkomst van zaterdag 3 juni is theoloog en schrijver Alain Verheij te gast (theoloog, schrijver en spreker) over zijn boek ‘Geld en goed’, dat verscheen in 2022. Na een inleiding van Verheij zal een recensie worden uitgesproken door Charlotte van der Leest (predikant van de Nieuwe Badkapel). Vervolgens is er na de pauze (met koffie/thee) ruimte voor vragen en discussie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel. Gemeentelid Jan Schinkelshoek (oud-lid van de Tweede Kamer), modereert de bijeenkomst.

Badkapel Boeken begint om 15:30 uur in de Nieuwe Badkapel (Nieuwe Parklaan 90). U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en het boek te lezen. Het wordt gewaardeerd als u zich van tevoren wilt aanmelden voor deze bijeenkomst via info@nieuwebadkapel.nl, al kunt u op het laatste moment ook besluiten zonder aanmelding te komen.

Voor de bijeenkomst worden kosten gemaakt. Daarom vragen we u om een vrijwillige bijdrage (pinnen of contant, richtbedrag tenminste 10 euro).

Samenvatting boek
Theoloog Alain Verheij zoekt in Bijbelverhalen naar tijdloze lessen over een goede, rechtvaardige omgang met geld. Want onze tijden zijn veranderd, onze complexe relatie met geld is dat niet.
In Geld en go€d onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een
nieuwe manier van (samen)leven. Verheij vertolkt hun eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.

Badkapel Boeken – Alain Verheij